Food

Recept – Prekajena šunka v testu

Pri nas doma se je vedno dobro jedlo, zato se nikoli ne branim kakšnega malo bolj “nedeljskega“ kosila. Tokrat sem pripravila prekajeno šunko v testu.

Sestavine:
+ 2 skodelici moke za domači kruh
+ 1/2 svežega kvasa
+ sol
+ voda
+ sladkor
+ vloženi zeleni poper
+ domača prekajena šunka

Navodila:

Če le imate čas je dobro, da zmes za testo oziroma kruh naredite 8-12 ur pred peko, saj s tem daste kvasovkam dovolj časa, da opravijo svoje delo.
Zmes za kruh je dokaj enostavna in verjetno ima vsak svoj način kako ga oz. jo pripravi – moja merica sta 2 skodelici moke ter 3/4 skodelice tople vode kateri že prej dodam kvas ter ščepec sladkorja ter na koncu še sol. Testo dobro pregnetem in pustim, da vzhaja 12 ur.

IMG_2546
Ko je testo pripravljeno, segrejem pečico na 180 – 200stC (odvisno od pečice) in medtem, ko se pečica segreva, na pekač položim peki papir ter z rokami narahlo sploščim vzhajano testo (za tiste, ki imate radi malo “pikantno“ hrano priporočam, da po testu razporedite nekaj zrnc vloženega popra) na katerega dam prekajeno šunko. Šunko nato dobro zavijem v testo in postavim vse skupaj v pečico za približno 50min oz. dokler kruh ne dobi zlato-rjave skorje.

IMG_2574
Kot sem že omenila, sem ljubitelj “nedeljskih“ kosil, zato se mi k šunki vedno odlično poda krompirjeva solata.

IMG_2541

IMG_2568

Morda vas bo zaminalo še...

Ni mnenj

Napiši mnenje